«

»

Sep 29 2016

Sambungan Kes Kemalangan Adik Izzul

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..ingat lagi x cerita yg aku share tempoh hari? Client aku yg baru ambil polisi prudential bsn takaful 3 bulan dan accident, estimated cost RM70k…

Ok alhamdulillah client aku ni dah beransur pulih…dan sekarang dia dah pun boleh keluar ward dan balik rumah…semasa aku pergi melawat cliet aku ni…doctor dah operate tulang2 bahagian muka dan rahang…kerja tgn doktor kt situ mmg terbaik bg aku sbb xnmpak kesan jahitan dan muka client aku ni nmpk ok mcm x teruk sgt accident…syukur sbb boleh transfer awal dari hospital sg buloh ke KPJ Tawakkal hari tu jadi kerja doktor x sukar sbb kalau tunggu lama tulang2 patah tu akan mula bercantum dan nk kembalikan ke bentuk muka asal jadi susah…

kos sebenar rawatan adalah RM61,840….dan prudential bsn dah cover sebanyak rm60,840…jadi family client hanya perlu keluarkan duit sndri sbnyk rm1000 lebih kurang atas caj2 yg tertentu yg mmg x dicover..jadi ok lah kan hanya keluar rm 1000 instead of RM60,000 btol x?

jadi sesape yg rasa nak bayar takaful rm150 sebulan tu mahal dan x mampu..fikir semula tentang bil hospital yg mahal tu…agak2 korang mampu bayar x?

p/s: kat sini aku sediakan sedutan video masa aku melawat client aku tempoh hari dan bil rawatan

 

IMG-20160912-WA0014

Share

Leave a Reply

error: Content is protected !!