«

»

Dec 18 2013

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL – Tips Utama Memilih Syarikat Takaful

Assalamualaikum w.b.t..

Disini saya nak kongsi sedikit tips untuk memilih produk takaful…apa yang paling penting sekali ialah tuan/puan perlu periksa latar belakang company insurans tersebut….apa yang perlu tuan/puan pastikan background company itu mestilah kuat..

OK…apa yang dimaksudkan latar belakang yang kuat????????

Company yang mempunyai latar belakang yang kuat adalah company yang sudah lama bertapak dalam sesuatu bisnes..dan mempunyai backup kewangan yang kuat…walaupun ekonomi gawat..sebuah company yang kuat masih boleh berdiri dan menjalankan bisnes macam biasa…

Untuk makluman tuan/puan… PRUDENTIAL telah bertapak di dalam indusri insurans sejak tahun 1848 dan mempunyai kewangan yang sangat stabil dan rekod pembayaran claim yang baik..

APA BUKTINYA???

NO 1

claims-banner

Semasa peristiwa kapal TITANIC karam..PRUDENTIAL telah membayar wang pampasan kepada 292 pewaris kepada mangsa yang berjumlah 12 834 pound sterling.

NO 2

wartime-banner

Selepas perang dunia pertama pula PRUDENTIAL juga telah membayar wang pampasan sebanyak 5 juta pound sterling…dan yang paling menarik..walaupun melalui zaman gelap tersebut dan terpaksa membayar wang pampasan yang begitu besar..PRUDENTIAL tetap gah dan berjaya survive sehingga ke hari ini..

Hal ini menunjukkan bahawa Prudential serta Prudential BSN Takaful sentiasa bersedia menghadapi sebarang krisis kewangan dan insiden yang tidak diduga

Salam sayang dari saya

SELAMAT MEMILIH 🙂

013-3210955

QUOTATION

Share

Leave a Reply

error: Content is protected !!