«

»

Aug 19 2013

MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL – Pastikan Medical Card Anda adalah Guarantee Renewal

Tidak semua medical card adalah sama. Ia mengikut syarikat insurans@takaful. Kenapa saya tekankan kepada semua agar memilih medical card yang dari jenis guarantee renewal??? Apakah yang dimaksudkan dengan guarantee renewal?/

Gambar Kad Perubatan Takaful Health 2

OK. medical card guarantee renewal bermaksud, manfaat perlindungan medical card akan kekal mengikut persetujuan awal semasa anda membuat kad tersebut. Ia tidak akan berubah walaupun anda menghidap penyakit setelah anda mengambil polisi. Anda akan terus dilindungi dan kos rawatan akan dibiayai oleh pengusaha insurans@takaful yang menggunakan dana tabaru’ yang dibayar peserta-peserta. Dan MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL adalah medical card guarantee-renewal.

Sekiranya medical card anda adalah dari jenis “non-guarantee” atau yearly renewal portfolio, portfolio anda akan dikemaskini setiap tahun.Sekiranya anda sihat, polisi akan diperbaharui dan jika sebaliknya anda tidak boleh lagi membaharui atau akan dikenakan ‘exclusion”. Sebagai contoh, anda telah menghidapi batu karang pada tahun 2012, dan seperti yang kita tahu batu karang merupakan sakit yang berulang. Pada hujung tahun 2012 semasa membaharui polisi, anda telah dikenakan exclusion untuk sakit batu karang. Pada tahun 2013, anda sekali lagi menghidapi sakit batu karang. Disebabkan anda telah dikenakan exclusion, maka pihak insurans@takaful tidak lagi menanggung kos rawatan untuk batu karang.

Untuk maklumat tuan2 dan puan2, setelah anda menghidapi penyakit2 specific, tiada lagi syarikat insurans yang akan melindungi anda. Jadi, pilihlah yang terbaik semasa anda masih sihat. Buat pilihan tepat dengan memilih medical card yang dari jenis “guarantee renewal” seperti yang ditawarkan kami di Prudential.

happy lot

DAPATKAN MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL SEKARANG!!

: 013-3210955

QUOTATION

Share

9 comments

Skip to comment form

  1. Azmi Ali

    Saya dah ada pelan ni dan saya berpuas hati…macam mana kalau saya nk jadi ejen? boleh ke?

    1. Wan Muhammad Nurhakimi Mat Daud

      boleh..kami mengalu-alukan ejen baru…kita akan beri latihan tentang produk dan strategi marketing..boleh tinggal num fon kt sini atau isi borang permohonan ejen (klik “JOBS Apply NOW” sebelah kanan website)..TQ

      1. Azmi Ali

        Alrite..TQ

        1. Wan Muhammad Nurhakimi Mat Daud

          TQ

  2. Suhaiba

    saya masih kurang faham tentang guarantee renewal..boleh encik terangkan dengan lebih detail?

    1. Wan Muhammad Nurhakimi Mat Daud

      ok cik Suhaiba..senang cite mcm ni..polisi prudential adalah non-cancellable…bermakna prudential tidak berhak menamatkan polisi client… biasanya plan yang melibatkan kad perubatan yang ditawarkan company lain..di bahagian pembatalan polisi dah tertulis yang ianya adalah cancellable..bermakna anytime pihak insurans boleh batalkan polisi client walaupun client xsetuju…biasanya pihak insurans akan batalkan bila client dah sakit..berbeza dengan prudential..prudential xboleh batalkan polisi client sesuka hati kerana polisi adalah non-cancellable..harap penerangan saya difahami..terima kasih kerana bertanya

      1. Suhaiba

        oh sekarang baru paham..macam tu rupanya..terima kasih..macam mana kalau saya nak ambil pelan ni encik Hakimi?

        1. Wan Muhammad Nurhakimi Mat Daud

          cik Suhaiba boleh tinggalkan num fon kat sini..atau boleh isi form quotation kat sebelah kanan website ni..TQ

          1. Suhaiba

            ok saya dah isi form..TQ

Leave a Reply

error: Content is protected !!