Jadi Ejen Prudential BSN Takaful

Kami di Prudential BSN Takaful Berhad sentiasa mengalu-alukan saudara saudari yang berminat untuk menjadi ejen Prudential BSN Takaful.

Ramai yang tidak tahu kerjaya sebagai ejen Takaful merupakan satu bidang professional. Tidak sedikit juga yang menganggap pekerjaan ini tiada masa depan.

Tetapi pengalaman saya sebagai ejen Prudential BSN Takaful, saya telah melihat ramai golongan professional yang berhenti bekerja dalam bidang mereka dan menceburi bidang ejen insurans/takaful. Antara mereka adalah bekas cikgu, jurutera, manager bank malah doktor sanggup meninggalkan kerjaya mereka untuk fokus dalam bidang insurans ini. Saya pun terkejut pada awalnya kerana menganggap hanya mereka yang berkelulusan rendah sahaja menceburi bidang ini. Namun ia adalah sebaliknya, tidak kurang juga mereka terdiri daripada graduan-graduan muda. Dan tidak lupa, Manager saya juga adalah bekas seorang jurutera di sebuah syarikat di Petaling Jaya.

KENAPA???

Kenapa mereka sanggup meninggalkan kerjaya mereka?

Jawapannya mudah, ini merupakan perniagaan. Sejenis perniagaan yang memerlukan modal minima. Jika anda seorang doktor sekalipun, walaupun gaji dah mencecah RM15k sebulan, adakah gaji tersebut akan meningkat dengan mendadak lagi? Mungkin beberapa ratus sahaja dalam setahun. Dan bagaimana dengan masa anda? Masuk pagi balik petang atau malam. Atau mungkin tak balik kerana terpaksa on call. Dan jika anda bercita-cita untuk membuka klinik sendiri, berapa ratus ribu anda perlukan? Modal BESAR. Dan jika anda dah ada klinik sendiri, adakah anda boleh mewariskan klinik tersebut kepada anak anda nanti? ANak anda juga perlu mendapatkan kelulusan medic terlebih dahulu untuk mewarisi perniagaan itu.

Berbeza dengan insurans/takaful, anda mampu meningkatkan income anda setiap bulan. Mungkin dengan makan gaji income anda naik rm100 setahun.Tetapi ejen takaful mampu meningkatkan income pada setiap bulan mungkin sebanyak rm100, rm200,rm300 atau rm1000, terpulang pada usaha masing2. Kemudian apabila sampai satu tahap iaitu tahap anda menjadi Agency Manager, ia dah menjadi seperti perniagaan keluarga anda. Jika anda sudah letih mengurus, anda boleh mewariskan kepada anak atau isteri.

Jika anda fikir anda tidak bemrinat jadi ejen takaful, tanya diri anda adakah anda minat bekerja seperti anda sekarang ini? Tiada orang minat bekerja, bekerja kerana untuk meneruskan hidup. Kalau saya anak raja pun saya x akan kerja. Lebih baik melancong sana sini dari bekerja. Jadi tiada alasan tidak minat.

Jika anda fikir anda malas dan susah nak jadi ejen, fikir kembali adakah kerja anda senang dan akan menyenangkan anda pada masa depan.? Tiada cara senang untuk berjaya, dan tiada benda yang susah jika anda tahu cara. Jadi ayuh kita mencapai kejayaan bersama. Kita akan bantu anda untuk berjaya. TRAINING DISEDIAKAN!!!

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!!

 

013-3210955

 

Telefon: 013-3210955
Email : hakimitakaful@gmail.com
Facebook : www.facebook.com/hakimitakaful

 

Share
error: Content is protected !!