«

»

Nov 01 2013

Cara Membuat Bayaran Melalui Maybank2u

Ok tuan2…kali ni saya akan ajar kalian tentang cara membuat bayaran melalui maybank2u untuk sijil takaful anda…so xdelah alasan sibuk dan tiada masa untuk ke kaunter Prudential BSN Takaful…dunia di hujung jari..

1)  First thing first tuan2 perlu lah ade akaun maybank2u… then LOG IN

1

2) Lepas LOG IN klik “account & banking” then pilih “bill payment”

2

3) Then add akaun insurans anda pada “manage my favorite – add favorite payee”

3

4) Time nak “add payee” tu…kena pilih corporate name…so pilih lah Prudential BSN Takaful Berhad.

4

5) Kemudian masukkan nombor polisi anda serta nama penuh seperti dalam IC..kalau polisi anak masukkan nama anak.

5

6) Lepas siap “add payee” tersebut..then boleh la buat bayaran kat favorite payee tu

6

7) Akhir sekali masukkan amount premium@sumbangan. Kalau nak bayar sebulan..masukkan premium bulanan..kalau 2 bulan..premium bulanan X 2 lah..click continue dan last sekali confirm.

7

Sekarang dah siap..senang bukan..jadi sekarang tiada masalah lagi nak bayar ke Prudential BSN Takaful..SELAMAT MENCUBA

: 013-3210955/ 010-2946393

QUOTATION

Share

2 comments

  1. Wan Muhammad Nurhakimi Mat Daud

    sama2 🙂

  2. Zaid

    terima kasih atas info ni..sng sket nk byar bulan2

Leave a Reply

error: Content is protected !!