«

»

Jul 27 2013

36 Penyakit Kritikal..Apa Itu Penyakit Kritikal??

Assalamualaikum w.b.t

Ramai di antara kita yang kurang faham tentang penyakit kritikal. Sebab itulah ramai di luar sana yang menuduh syarikat insurans menipu la, bila claim banyak songeh pula, macam2 lagi lah. Semua yang buruk dikatakan bila dengar perkataan insurans.

Sebenarnya situasi ini terjadi kerana pengguna kurang kefahaman dan tidak mendapat maklumat tantang sakit kritikal scecara totsl. Oleh itu, saya menasihatkan pengguna-pengguna baca dan faham betul-betul syarat-syarat dan penyakit yang dilindungi yang terdapat di dalam buku polisi. Ramai yang diantara kita yang mengambile pelan insurans langsung tidak baca polisi mereka dan hanya membuat “pekasam” diletak di bawah tilam atau dalam laci.

Selain itu, sikap sesetengah ejen sendiri yang kurang pengetahuan tentang penyakit ini gagal mendidik client mereka adalah salah satu faktor. Apabila client bertanya apakah sakit kritikal?? Mereka hanya menjawab 36 jenis penyakit yang terdapat dalam buku polisi. Dan kesudahannya client juga tidak membaca buku tersebut. Sepatutnya seorang ejen perlu menjelaskan sedikit sebanyak tentang penyakit kritikal kepada client agar mereke mendapat gambaran apakah itu sakit kritikal. Selebihnya barulah tanggungjawab client tersebut untuk membacanya. Dan itulah apa yang dipraktikkan saya sehingga hari ini dengan mendidik client sedikit sebanyak agar informasi itu sampai kepada client.

Oleh itu, anda perlu memilih ejen yang boleh mamainkan peranan dengan berkesan untuk memberi anda maklumat yang penting.

Sekian terima kasih.

Hakimi Prudential-013-3210955

jadual kritikal illness

: 013-3210955

QUOTATION

Share

2 pings

  1. MLTA VS MRTA | Prudential BSN Takaful Agent

    […] benefit sakit kritikal di mana anda akan mendapat pampasan jika anda menghidapi mana-mana 36 sakit kritikal…jumlah pampasan bergantung pada pilihan anda..anda juga tidak perlu lagi membuat bayaran […]

  2. MLTA vs MRTA | Ejen Prudential BSN Takaful

    […] mempunyai benefit sakit kritikal di mana anda akan mendapat pampasan jika anda menghidapi mana-mana 36 sakit kritikal…jumlah pampasan bergantung pada pilihan anda..anda juga tidak perlu lagi membuat bayaran […]

Leave a Reply

error: Content is protected !!