Jan 14 2016

Permulaan 2016 (ENZO GROUP)

Assalamualaikum…

 

Pertama sekali…saya ingin mengucapkan Alhamdulillah syukur pada Allah di atas permulaan tahun baru 2016 yang begitu cemerlang. Semasa Annual Planning Workshop (APW) Enzo Group, saya dinobatkan sebagai TOP AGENT dan TOP PRODUCER 2015. Terima kassih di atas sokongan ahli keluarga, rakan-rakan serta client2 yang sentiasa memberi kepercayaan mereka kepada saya. Tanpa anda semua saya bukan siapa-siapa. TERIMA KASIH.

12512613_10209007267005707_5937731452370564458_n

re

Semasa APW tersebut yang diadakan di Dorsett Grand Subang, nama ENZO GROUP telah dipilih untuk group kami yang bermaksud pemenang di dalam bahasa Itali.

SELAMAT TAHUN BARU 2016 !!!

Share

Apr 25 2015

Tips Memilih Takaful

Ramai Rakyat Malaysia yang keliru macam mana hendak memilih company yang betul,product yang tepat ,agent yang jujur ,budget yang sesuai dan banyak lagi tanda tanya atau persoalan apabila membeli insurance atau takaful di malaysia

Tips:

1) Company Insurans dan Takaful Yang Betul

Mudah Sangat,Bila Kita beli insurans tentulah kita nak cari company yang senang bila process tuntutan dan yang betul,caranya mudah, pergi ke kaunter hospital dan tnya pada kaunter’kalau saya nak beli insurans company apa yang patut saya pilih”,dengan pemilihan company yang betul,dah tentulah company yang akan membayar tuntutan dan company yang kukuh serta stabil dari segi kewangannya.

2) Produk yang Betul

Sekiranya anda memilih product, pilihlah produk atau pelan yang memberikan tempoh perlindungan maksimum, Kenapa?? sebab purata jangka hayat rakyat malaysia adalah 75 ke 80 tahun. Jadi pilihlah tempoh matang yang panjang seperti 80tahun. jika anda memilih tempoh matang hanya 50 tahun atau 55 tahun,anda mungkin menghadapi RISIKO kehilangan wang Simpanan atau Simpanan Persaraan anda jika penyakit menyerang selepas 55 tahun selepas polisi anda tamat..kos-kos rawatan dan  pembedahan anda tidak lagi di lindungi oleh company insuran atau pelan tersebut kerana tamat tempoh sebelum sakit.Kami prudential bsn takaful menawarkan pelan yang flexible untuk setiap peringkat umur.

3) Budget yang Betul

Bagi Saya Budget Adalah Sangat Penting untuk membeli pelan atau produk takaful. Biasanya diantara 5%-10% daripada Pendapatan anda. Polisi terbaik bukan ukuran dari harga premium yang tinggi tetapi yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan anda..yang lebih penting anda boleh membayar premium dan menggunakan manfaat yang ada di dalam polisi tersebut sekiranya terjadi musibah atau kecemasan.HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT,TIADA PAKSAAN DALAM JUAL BELI DALAM PRUDENTIAL BSN TAKAFUL  ..tugas saya hanya untuk menerangkan kepada anda dan TUGAS ANDA ADALAH UNTUK MEMBUAT ANALISA  DAN MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK DIRI SENDIRI SERTA ORANG YANG DI SAYANGI.

 

HAKIMI: 013-3210955

Share

Sep 16 2014

Claim Prudential BSN Takaful terbaru

Assalamualaikum w.b.t.

Ini merupakan claim Prudential BSN Takaful terbaru pada tahun ni..client saya ini telah di admit kan ke DEMC Shah Alam untuk operate sinus akibat infection. Total bill sebanyak lebih kurang RM 14,000 ditanggung sepenuhnya oleh Prudential BSN Takaful. Selain ditanggung bil hospital. Client saya juga mendapat elaun sebanyak RM100/day.

10609425_940184055998599_7846320559473318473_n

SUASANA BILIK YANG SELESA (SINGLE BEDED)

Untuk maklumat tambahan, elaun harian hospital tetap boleh di claim walaupun anda menggunakan insurans company jika dimasukkan ke hospital.

HAKIMI: 013-3210955

QUOTATION

Share

Sep 07 2014

Uzma Group Central Region

Assalamualaikum,

 

Pada pertengahan bulan Ogos 2014 baru-baru ini…kami beberapa agensi telah bersetuju untuk bergabung membentuk satu group besar yang dikenali sebagai UZMA GROUP. Cita-cita kami untuk membentuk satu group yang gah seperti group yang dikenali ramai iaitu al-Isra’ Associates.

Alhamdulillah gabungan ini berjalan lancar dan ia memberi kami lebih energy untuk berkhidmat untuk masyarakat.

 

IMG-20140814-WA0006-1024x768

FIRST GROUP MEETING

10635992_888055997890193_3484061216238436105_n

10665174_10204881669868543_1549862142574868442_n

TRAINING YANG DIADAKAN SETIAP MINGGU

SEMOGA UZMA GROUP TERUS MAJU KEHADAPAN DAN MENJADI SATU GROUP YANG GAH SERTA DIKENALI SELURUH MALAYSIA

HAKIMI: 013-3210955

QUOTATION

Share

Jul 13 2014

PruBSN Takaful Navigator Apps

Assalamualaikum buat semua..

 

Ramai di antara client saya dan juga client kawan-kawan menghadapi masalah untuk mencari hospital panel PruBSN Takaful yang terdekat. Masalah ini biasanya tidak berlaku di kawasan kediaman sendiri, tetapi biasanya terjadi semasa berada di luar kawasan. Contohnya semasa percutian, perjalanan balik kampung dan sebagainya.

 

Masa ni, nak cari senarai hospital dalam buku polisi dah tak boleh, sebab kita bukannya membawa buku polisi tersebut ke mana-mana. Jadi akan timbul masalah jika berlaku ‘emergency’ seperti ini. Tapi sekarang, para pengguna “smartphone” tak perlu lagi risau kerana PruBSN Takaful telah mengeluarkan satu Apps yang dikenali sebagai PruBSN Navigator yang boleh di ‘INSTALL’ menerusi google playstore. Apps ini akan mengesan lokasi anda berada dan akan memberitahu anda senarai hospital panel PruBSN yang berdekatan dengan anda.

 

prubsnnavigator

 

 

Jadi kepada semua client PruBSN, anda tak lagi perlu risau dan saya mengucapkan kepada anda selamat meng’INSTALL’ Apps yang cool ini dan selamat mencuba. SEMOGA TIADA LAGI MASALAH MENCARI HOSPITAL PANEL PRUBSN TERDEKAT.

 

prubsnnavigator

Hubungi pakar takaful anda sekarang.

: 013-3210955

QUOTATION

Share

Jul 11 2014

Sediakan Payung Sebelum Hujan

Assalamualaikum w.b.t.

 

Sejak menjadi ejen Prudential BSN Takaful…banyak ragam yang telah saya lihat..ada yang menyesal kerana tidak mengambil plan medical dari awal..ada yang dah sakit baru nak ambil..macam-macam lagi la..di sini saya lampirkan beberapa contoh situasi-situasi yang saya sendiri pun tak mahu lihat.

 

prudentialbsntakaful

 

 

Ini merupakan khidmat sms yang diterima oleh salah seorang rakan ejen..manakala yang di bawah pula adalah emel yang saya sendiri terima.

 

[ EMEL ]

medicalcardprudentialbsn

Jadi kepada yang dah ada niat nak ambil plan medical..sila ambil sekarang..jangan tangguh lagi.

Hubungi:

Phone: 013-3210955

QUOTATION

Share

Older posts «