Sep 29 2016

Sambungan Kes Kemalangan Adik Izzul

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..ingat lagi x cerita yg aku share tempoh hari? Client aku yg baru ambil polisi prudential bsn takaful 3 bulan dan accident, estimated cost RM70k…

Ok alhamdulillah client aku ni dah beransur pulih…dan sekarang dia dah pun boleh keluar ward dan balik rumah…semasa aku pergi melawat cliet aku ni…doctor dah operate tulang2 bahagian muka dan rahang…kerja tgn doktor kt situ mmg terbaik bg aku sbb xnmpak kesan jahitan dan muka client aku ni nmpk ok mcm x teruk sgt accident…syukur sbb boleh transfer awal dari hospital sg buloh ke KPJ Tawakkal hari tu jadi kerja doktor x sukar sbb kalau tunggu lama tulang2 patah tu akan mula bercantum dan nk kembalikan ke bentuk muka asal jadi susah…

kos sebenar rawatan adalah RM61,840….dan prudential bsn dah cover sebanyak rm60,840…jadi family client hanya perlu keluarkan duit sndri sbnyk rm1000 lebih kurang atas caj2 yg tertentu yg mmg x dicover..jadi ok lah kan hanya keluar rm 1000 instead of RM60,000 btol x?

jadi sesape yg rasa nak bayar takaful rm150 sebulan tu mahal dan x mampu..fikir semula tentang bil hospital yg mahal tu…agak2 korang mampu bayar x?

p/s: kat sini aku sediakan sedutan video masa aku melawat client aku tempoh hari dan bil rawatan

 

IMG-20160912-WA0014

Share

Sep 06 2016

Pengalaman Baru Sebagai Ejen Takaful

Assalamualaikum…pg ni aku ada cerita sikit nk kongsi dgn kawan2…ni aku just nk cerita pglmn bru aku yg bru je berlaku beberapa hari lepas…pengalaman tu adalah bantu client aku transfer dr hospital gov ke hospital private ( sebelum ni bantu client terus masuk hospital private dah biasa )

Kisahnya bermula semasa aku pegi hiking kt gunung stong minggu lepas…aku dpt call dr kakak client aku yg menyatakan adiknya accident…masa tu client aku dah xsedar apa2 n ambulance bwak k hospital terdekat iaitu sg buloh…jadi family client aku nk transferkan dia k private hospital tp masa tu belum boleh lg sbb client aku ni belum stable…time tu byk jgak fmily dia cuba contact aku utk tnya tntg procedure nk transfer dan diorang jgak nk tahu prudential boleh cover atau x…tp aku terkilan sbb msa tu aku dlm hutan..line telefon kjap ada kjap xde…mostly xde line…jd aku xdpt byk bantu mereka…

Balik je ke KL..aku terus p melawat client aku utk tgok keadaan dia n bantu utk transfer hospital…nsb baik fmily dia fhm yg aku kt dlm hutan mase tu…nk buat cmne bnda nk jd time tu…

Sebenarnya bukan saje2 nk transfer client aku ni k private..bkn nk bgtau yg dia ada takaful …sbbnya doctor hospital sg buloh dah bgtau tarikh paling awal utk operate tulang rahang n beberapa tulang kt muka yg patah,gigi n neuro pling awal pada 19hb 9 sbb kena tunggu que…so kena tggu hmpir sebulan…masa tu anything can happen…

Jd aku yg 1st time ada kes mcm ni terus tnya ejen2 senior tntg procedure mna tau diorang penah ada pglmn ni….lpas tu aku call hospital KPJ tawakkal tnya procedure..aku call prudential..hospital sg buloh pn aku call…semua la nk bg confirm mcm mna…then lastly bila dah thu..aku suruh doctor sg buloh call doctor Tawakkal n explain condition patient…Alhamdulillah doctor kt Tawakkal boleh terima kes ni…jadi hr rabu hr tu client aku ni dah transfer ke KPJ tawakkal dan semalam dah operate tulang bawah mata…hr isnin ni InsyaAllah operate utk rahang..

Doctor KPJ bgtau nsib baik transfer awal sbb kalau tggu lama sikit operation akn jd susah sbb tulang2 tu akn brcntum sndri sikit2..bygkan kalau tunggu sampai 19hb mcm mna??

Doctor bgtau jgak yg 35 bijik skru akn dimasukkan di bhgian muka client aku ni…dan korang nk tahu berapa estimated kos operation ni? Jgn terkejut klau aku bgtau lebih kurang RM70k..nsb baik client aku ni sempat ambil plan dgn aku bulan 5 tahun ni…polisi br 3 bulan..byar xsampai rm500 tp prudential dah cover smpai rm70k…hari isnin ni client aku akn operate tulang rahang pulak diikuti dgn gigi…nnt aku update lg kisah ni kt sini…

Jadi bg aku…aku hepi sgt sbb dpt bntu fmily ni dlm semua urusan transfer hospital n dptkan rawatan secepat mungkin…terharu bila fmily client aku xputus2 mengucapkan terima kasih pada aku…jadi yg penting kt sini…walaupun ejen tu belum berpuluh tahun dlm industri..dan byk pengalaman…apa yg penting keinginan ejen tu utk bantu client bila memerlukan..mcm aku wlaupun bnda ni baru..Alhamdulillah xde masalah utk aku tolong client bila kita berusaha…sekian buat masa skrg

14191912_1427137600636573_8553017459683843163_n

14183844_1427137637303236_3382532081248551822_n

Jadi kepada client2 aku atau yang belum ambil plan…aku nasihatkan ambil medical card yang tinggi limit tahunan…paling kurang pun ambil RM150k setahun. Sekian.

 HAKIMI: 013-3210955

Share

Jan 14 2016

Permulaan 2016 (ENZO GROUP)

Assalamualaikum…

 

Pertama sekali…saya ingin mengucapkan Alhamdulillah syukur pada Allah di atas permulaan tahun baru 2016 yang begitu cemerlang dengan menjayakan sesi Annual Planning Workshop dan saya antara agen yg produce di dalam agensi kami. Terima kassih di atas sokongan ahli keluarga, rakan-rakan serta client2 yang sentiasa memberi kepercayaan mereka kepada saya. Tanpa anda semua saya bukan siapa-siapa. TERIMA KASIH.

12512613_10209007267005707_5937731452370564458_n

re

Semasa APW tersebut yang diadakan di Dorsett Grand Subang, nama ENZO GROUP telah dipilih untuk group kami yang bermaksud pemenang di dalam bahasa Itali.

SELAMAT TAHUN BARU 2016 !!!

Share

Older posts «

error: Content is protected !!